Cristale Swarovski, Accesorii Argint, Bijuterii Crystal-Fashion

0

Nu aveti nici un produs in cos..

Produsul a fost adaugat cu succes in cosul dvs. de cumparaturi.Ingrijire produse

Îngrijirea - curăţarea argintului

E bine să ştim câţiva din termenii consacraţi referitor la argint, pentru că asta ne va ajuta să ne cunoaştem mai bine bijuteriile şi modul în care trebuie să avem grijă de ele.

Evitarea expunerii: Contactul cu chimicalele domestice, apa cu clor şi orice substanţă care conţine sulf (ex. muştar, ceapă, latex, etc.) vor determina coroziune şi pierderea lustrului – aşa că este o idee bună să scoateţi bijuteriile de argint atunci când faceţi treaba prin casă. Lumina directa a soarelui determină de asemenea pierderea lustrului, deci scoateţi bijuteriile de argint când mergeţi la plajă sau la mare. Loţiunile, cosmeticele, fixativul sau alte produse pentru păr, dar şi parfumurile – sunt “inamici” ai argintului şi vor accelera pierderea lustrului.

Depozitarea: Cum simplă expunere la aer duce la pierderea lustrului, modul ideal de depozitare a argintului este în punguţe de plastic. Nu puneţi însă mai multe piese în aceiaşi punguţă, pentru că argintul este un metal moale şi piesele se pot zgăria una pe alta. Lanţurile şi brăţările ar trebui ţinute deschise tot din acest motiv. Dacă nu pot fi folosite punguţe de plastic, atunci asiguraţi-vă că zona de depozitare are umiditate scăzută. Puteţi pune prin preajma o bucată de cretă, un pachet de cărbune activ sau o punguţă de silica gel (precum cele din pantofi), pentru a minimiza pierderea strălucirii.

Argintul este moale şi se poate zgăria uşor. Se poate folosi un material special pentru curăţarea argintului, dar se obţin rezultate bune şi cu orice tip de ţesătură care nu lasă scame şi nu este abrazivă (gen microfiber). Nu folosiţi hărtie sau pânză obişnuită pentru ca fibrele din acestea sunt abrazive şi pot zgăria argintul.

Când lustruiţi, folosiţi mişcări lungi de ,,du-te-vino,, care oglindesc textura argintului. Nu frecaţi în cercuri pentru că asta tinde să mărească toate micile zgărieturi. De asemeni, folosiţi părţi diferite din material pentru a evita să depuneţi la loc oxizii pe care tocmai i-aţi curăţat. Puteţi utiliza un beţişor de urechi pentru a ajunge la zonele mai ascunse.

Laveta deschisă la culoare lustruieşte delicat şi asigură o strălucire impecabilă. Laveta este deasemenea excelentă pentru ceasuri şi orice obiecte din argint sau placate cu argint. Laveta se va înnegri prin folosire. Pe laveta va rămâne oxidul îndepărtat de pe faţa bijuteriei.

Atenţie! Nu spălaţi laveta întrucât astfel se va îndepărta soluţia specială cu care este impregnată.

Aveţi grijă la produsele care sunt doar placate cu argint pentru că o lustruire excesivă poate îndepărta complet stratul de argint şi rezultatul final poate fi mai rău decât era la început.

În cazul în care aveţi bijuterii achiziţionate de la noi care sunt puternic oxidate şi nu aveţi timp să vă ocupaţi de ele, le puteti duce la noi în Showroom pentru curăţare profesională.

Îngrijirea - curăţarea cristalelor Swarovski®

Cristalele Swarovski se numără printre cele mai de top articole de bijuterii de pe piața din zilele noastre. Ele sunt delicate și ar trebui să ai grijă de ele, dacă vrei să dureze mult timp. Lotiunile de păr, sprayurile și uleiurile naturale ale corpului vor murdări cristalele Swarovski. Pentru curățarea simplă, folosiți detergent ușor și apă. Puteți freca ușor cu o cârpă moale, pentru a scăpa de murdărie. Utilizați apă curată pentru clătire, apoi ștergeți bijuteria cu o cârpă moale sau să ştergeţi cu alcool sanitar. Evitaţi să scăpaţi bijuteriile cu cristale pe ciment sau gresie (cristalele se ciobesc uşor).

Îngrijire - curăţare piele întoarsă sintetică → Alcantara

O tehnică inovatoare, care combină piele întoarsă sintetică de înaltă calitate cu cristale Swarovski:

Alcantara se curăță de praf cu o cârpă uscată. Petele pot fi îndepărtate cu o cârpă înmuiată în soluție de detergent lichid dizolvat in apă. Detergentul nu trebuie să conțină clor sau înălbitori. Se recomandă purtarea pe timp uscat.

Ce trebuie să ştii despre bijuterii din gama "Dance" → construcţia de silicon:

♦Construcţia de silicon se uzează în timp prin purtare intensă şi transpiraţie acidă.

♦Să feriţi expunerea bijuteriilor la soare, de aer sărat, apă de mare.